Alergeny

Zgodnie z obowiązującymi przepisami UE przedstawiamy listę alergenów występujących w naszych daniach:

  1. Gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut
  2. Skorupiaki (Shellfish)
  3. Jaja (Eggs)
  4. Ryby (Fish)
  5. Orzeszki ziemne (Peanuts)
  6. Soja (Soya)
  7. Mleko (Milk)
  8. Orzechy (Nuts) – migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowe, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, orzechy Queensland
  9. Seler (Celery)
  10. Gorczyca (Charlock)
  11. Nasiona sezamu (Sesame seeds)
  12. Dwutlenek siarki (Sulphur dioxide)
  13. Łubin (Lupine)
  14. Mięczaki (Molluscs)

adminMenu ul. Szewska 21