Pizza pieczona w temperaturze ok. 400-500 C w piecu na drewno. Nadaje jej to naturalny smak i bogaty aromat.  Specjalnie przygotowywane dojrzewające ciasto powoduje powstawanie naturalnych, przypalonych bąbli oraz przypieczeń, co nie oznacza, że taka pizza jest spalona. Prawdziwa pizza neapolitańska ma puszyste, przerośnięte brzegi. Środek jest miękki, wodnisty od sosu z pomidorów San Marzano, świeżej mozzarelli fior di latte oraz oliwy. Takiej pizzy nie podajemy pociętej na kawałki. Jedzenie zaczyna się od środka, używając sztućów, dokańczając końcówkami pizzy, jedząc rękami, maczając w sosie. Pizza neaplitańska nie jest chrupiąca. Podajemy pizzę wyjętą prosto z pieca.

Alergeny

alergens

Zgodnie z obowiązującymi przepisami UE przedstawiamy listę alergenów występujących w naszych daniach:

  1. Gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut
  2. Skorupiaki (Shellfish)
  3. Jaja (Eggs)
  4. Ryby (Fish)
  5. Orzeszki ziemne (Peanuts)
  6. Soja (Soya)
  7. Mleko (Milk)
  8. Orzechy (Nuts) – migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowe, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, orzechy Queensland
  9. Seler (Celery)
  10. Gorczyca (Charlock)
  11. Nasiona sezamu (Sesame seeds)
  12. Dwutlenek siarki (Sulphur dioxide)
  13. Łubin (Lupine)
  14. Mięczaki (Molluscs)

adminMenu ul. Ratajczaka 37